MEDIYOGA

ALLA KAN YOGA.
MediYoga (tidigare sk. medicinsk yoga) är en terapeutisk yogaform som härstammar från kundaliniyogan. MediYogan utvecklades i Sverige på 1990-talet med syftet att skapa en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform för svensk hälso- och sjukvård. Sen dess har det bedrivits forskning (länk) som visar att MediYogan kan bidra med positiva effekter vid flera olika hälsotillstånd, t.ex. oro, ångest, sömnbesvär, ryggbesvär, smärta samt hjärt- och kärlproblematik. MediYogan används idag på mer än 230 sjukhus och vårdcentraler i Sverige. Den förekommer också på yogastudios och fungerar som ett komplement till de mer fysiskt orienterade yogaformerna.
Som yogaform är MediYoga mjuk och lågintensiv. Övningarna utförs med utgångspunkt från individens förmåga och kan göras sittande på yogamatta eller stol. Under ett pass kombineras lugna och inkännande rörelser med andningsövningar, medveten närvaro, avslappning och meditation. MediYoga erbjuder en helhetsträning som kan stilla sinnet, ge större självkännedom och balansera kroppens nerv- och hormonsystem, men också bidra till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. 
MediYoga passar exempelvis dig som vill göra yoga i ett lugnare tempo och dig som har besvär med t.ex. knän, höfter, rygg eller nacke.

Nyfiken? Känn dig varmt välkommen att prova. Här finns mer information om aktuella klasser och möjligheten till privatlektioner