KUNDALINIYOGA

YOGA IS NOT GOING TO MAKE YOU GREAT.  IT’S GOING TO MAKE YOU YOU.
Kundaliniyoga har sitt ursprung i Indien och räknas till en av de äldsta yogaformerna. Diciplinen introducerades i västvärlden på 60-talet med syftet att hjälpa den moderna människan till ett mer balanserat liv. Idag finns kundaliniyoga på de flesta studios och utgör även grunden till MediYogan som används inom svensk hälso- och sjukvård.
Som yogaform är kundaliniyoga dynamisk och kraftfull. Lika stor vikt läggs på den mentala och själsliga träningen som på den fysiska, vilket gör att den ibland kallas för “medvetenhetens yoga”. Centrala begrepp är användbarhet och helhetssyn – med lättillgängliga tekniker strävar vi efter att öka balansen på alla plan. Kundaliniyoga lämpar sig för de allra flesta oavsett ålder, fysisk kapacitet eller tidigare erfarenheter.
Under ett pass utgår du från dina egna förutsättningar och startar där du är. Via en lärare leds du genom oftast okomplicerade – men effektiva – fysiska ställningar, djupavslappning, andningstekniker, mantran och meditationer. Dessa kombineras på olika sätt till s.k. kriyas (yogapass), där en del är mjuka och stillsamma medan andra är mer dynamiska. Under ett pass finns det inget att bevisa eller prestera. Istället är syftet att du ska få möta dig själv, precis där du befinner dig i ögonblicket, och träna på enkla, effektiva tekniker som du kan använda dig av i det dagliga livet.

Vill du prova? Kolla in utbudet av aktuella klasser här. Det går också fint att boka en privatlektion